Albumklubben Trumf

I firsernes Danmark var postordre og bogklubber særdeles populære.

I 1983 startede Interpresse Albumklubben Trumf, hvor medlemmer hver måned fik et nyt tegneseriealbum sendt direkte hjem til postkassen.

Fra Splint & Co. til Kurt Dunder

Serien spændte ret vidt i udgivelser. Det allerførste album i serien var Splint & Co. med Æblevin til stjernerne fra 1983 og sluttede i 1991 med bind 106 i form af Kurt Dunder i Afrika.

Af øvrige helte fra udgivelserne kan nævnes Natacha, Vakse Viggo, Sammy, Ridder Goodwill, Lucky Luke, Blåfrakkerne og Iznogood.

Med andre ord var det en temmelig blandet landhandel, hvor man aldrig helt vidste, om albummet var noget ved og faldt i din smag. Omvendt fik mange sikkert øjnene op for serier, som de ellers aldrig ville have læst.

Eksempler på udgivelser i serien fra Albumklubben Trumf. Til højre ses 2 af de ialt 18 halvårsalbum. Foto fra redaktionens arkiv.

Halvårsalbum

For at forsøde tilværelsen som abonnent, kom der hver 6. måned en ekstra gave i form af særalbum i hardback kvalitet. Som udgangspunkt indeholdt disse album som ikke tidligere var udgivet i Danmark.

Der kom i alt 18 halvårsalbum.

Annonce fra bagsiden af et Fantomet-blad. Der er total firserstemning med walkman og cola. Fra redaktionens arkiv.

Portofrit leveret

I midten af firserne var prisen 32,50 kroner per måned, og for det fik man albummet leveret portofrit. I 2024-priser svarer det omtrent til 86 kroner for et album leveret til døren – det er faktisk temmelig billigt!

I starten var det Interpresses album-serier og senere var det Carlsen Comics som sendte ud.

Albums blev forsynet med nye/alternative forsider, men havde alle været udsendt tidligere i deres egne serier. Man overholdt desuden ikke nogen kronologi i udgivelserne.

I dag er værdien af seriens albums næsten udelukkende af den sentimentale slags, da dedikerede samlere som regel vælger denne type udgivelser fra.

Ikke desto mindre har vi læst et hav af albums fra serien.

Hvis du vil vide mere

https://comicwiki.dk/wiki/Albumklubben_Trumf